Prirodna i ekološki prihvatljiva zvučna izolacija – pod od plute


Ponekad sve što morate učiniti je ušutkati jednu sobu, bilo to snimateljski studio ili vrtić. Ako očajnički želite nešto što bi ostatku svijeta moglo pomoći da glasni zvukovi u vašoj sobi budu tihi, tada biste trebali probati prostirku od pluta. Pluta se često povezuje s čepovima za vino, ali malo ljudi zna da je kora hrasta plute izvor najprirodnijeg i ekološki najprihvatljivijeg materijala ikad – naime pluta, koji se široko koristi u proizvodnji pluta, pluta plahte ili pluteni zidovi.


Podloga od plute za djecu


Mnogo je prednosti korištenja plutene prostirke. Mnogim se ljudima na prvu može činiti krhkim ili samo neprikladnim materijalom, ali to nije istina. Proizvodi koji koriste plutu nadaleko su poznati po svojim amortizacijskim svojstvima. Ispravno postavljeni kolut pluta ili list pluta prigušuje buku iz sobe i osigurava da se susjedi nikada ne žale na vašu djecu. Podovi od plute također su izvrstan dodatak svakoj učionici u kojoj će se zasigurno stvoriti velika buka. Još je jedna prednost imati plutenu podlogu u sobi koju djeca koriste – zaista je mekana. Kad netko padne, nema suza, a sama pluta nije ozlijeđena. Kad nešto teško nagazi na pod plute, materijal se na kraju vrati u svoje normalno stanje. Kao što vidite, ovo je savršena stvar za napraviti u sobi vašeg djeteta, pogotovo ako su vaši potomci mladi i imaju tendenciju velikog pada. Dijete koje tek uči hodati može biti jako zadovoljno podovima od plute!


Ekološka prihvatljivost plute


Pod od plute ima još jedan aspekt: ​​stvarno je ekološki prihvatljiv. Nitko ne mora srušiti hrast pluta – on jednostavno daje koru koju stručnjaci beru prema strogim propisima. Kora ponovno raste i dobivamo materijal od pluta. Pa, kao što je spomenuto na početku, mnogi plut mogu povezati s čepovima za vino, ali istina je da sve više boca koristi plastične čepove ili druge materijale koji vino mogu flaširati na način koji ne dovodi do toga da ono izgubi svojstva. To znači da će se plutani čepovi za vino manje koristiti u prodavaonici, dok hrast plute nikada neće prestati odlijevati koru. Što može biti ekološki prihvatljivije od ne bacanja ovog materijala u smeće? Odgovorimo – ne. Stoga pogledajte pod od plute i odlučite želite li ga u svojoj kući ili u barem jednoj od svojih soba. To jednostavno ne može biti zanimljiv eksperiment


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

X
Naručiti Uzorke