Upotreba kore hrasta plutnjaka

Kora hrasta plutnjaka naširoko se koristi u vrtovima, zoološkim vrtovima i terarijima za životinje.

Evo nekoliko načina na koje ga možete koristiti:

Vrtne posude: Vrtne posude mogu se izraditi od kore hrasta plutnjaka. Njegova prirodna izolacijska svojstva pomažu u zaštiti korijena biljaka od ekstremnih temperatura. Osim toga, kora pluta je lagana, izdržljiva i otporna na vremenske uvjete, što je čini izvrsnim materijalom za žardinjere na otvorenom.


Zoološki podovi: U zoološkim vrtovima kora hrasta plutnjaka može se koristiti kao prirodna podna obloga u nastambama za životinje. Njegova meka i fleksibilna struktura pruža ugodne uvjete za životinje i pomaže u održavanju pravilne vlažnosti tla.

Dekoracija u zoološkom vrtu: Kora pluta može se koristiti i za dekoraciju u zoološkim vrtovima. Može se koristiti kao ukrasni element oko pješačkih mostova, šetnica ili oko platformi za promatranje. Kora pluta daje prirodni šarm i sigurna je za kućne ljubimce.


Supstrat u terarijima: Kora hrasta plutnjaka može se koristiti kao supstrat u terarijima za životinje. Može biti prirodan i siguran supstrat za gmazove, vodozemce i druge terarijske životinje. Kora pluta zadržava vlagu i također pruža utočište životinjama.

Traverze za životinje: Kora hrasta plutnjaka može se koristiti kao materijal za izradu traverzi u nastambama za majmune, lemure i druge divlje životinje. Njegova prirodna priroda omogućuje životinjama prirodno hvatanje i kretanje po traverzama.
Još jedno vrlo popularno rješenje je uzgoj orhideja na kori pluta. Ovo je učinkovit način za uzgoj ovih prekrasnih biljaka. Kora pluta osigurava prirodnu i izdržljivu površinu za korijenje orhideje i omogućuje dobru cirkulaciju zraka i drenažu.


X
Naručiti Uzorke