3D pluta – nova dimenzija u dizajnu – GENCORK


Naša tvrtka postoji više od 20 godina, tako da nas malo stvari povezanih s plutom može iznenaditi. Međutim, postoji portugalska tvrtka GENCORK čiji su nam se proizvodi svidjeli na prvi pogled. Ova vizionarska tvrtka bezvremeno kombinira obnovljive i prirodne sirovine od pluta s umjetnošću kako bi stvorila nevjerojatne trodimenzionalne zidove od pluta. Pogledajte galeriju njihovih proizvoda i projekata, među kojima smo odabrali one koji su nas se najviše dojmili.

GENCORK, marka grupe Sofalca, proizvodi ploče od pluta za razne površine. To je proizvod koji kombinira uređaje niske tehnologije s tehnološki naprednim proizvodnim procesima.

100% prirodni i održivi aglomerat plute transformira se pomoću naprednih digitalnih algoritama i proizvodnih procesa. Ovaj digitalni pristup jedan je od elemenata koji definiraju GENCORK-ovu DNK. Tvrtka od pluta izrađenih od grančica (nabora) koristi samo za izradu granula pluta. To je 100% prirodni postupak koji ne zahtijeva nikakve aditive.

Ova tehnologija koju je razvio Sofalc sastoji se od ubrizgavanja vodene pare kroz granule pluta, koje se šire i skupljaju zajedno sa samom smolom plute.


Fotografija GENCORK-ovog štanda na izložbi Maison Objet u Parizu


Postupak daje materijalu tamno smeđu boju, sličnu onoj čokolade.

Tvrtka koristi biomasu iz procesa mljevenja Falca za stvaranje pare. Omogućuje nam postizanje ekološkog procesa bez otpada uz energetsku samodostatnost od 95%. Za nas je pluta „super materijal“ koji nudi brojne prednosti poput zvučne izolacije i izolacije vibracija.

GENCORK koristi strategije računalnog dizajna pomoću parametarskih sustava koji se mogu koristiti za stvaranje algoritama nadahnutih prirodom, geometrijom i matematikom …

GENCORK koristi strategije računalnog dizajna pomoću parametarskih sustava koji mogu biti korisni.Ovo omogućuje proizvodnju širokog spektra uzoraka različitih oblika i dimenzija, optimizirajući toplinska i zvučna svojstva plute, čime se dobivaju premazi visoke estetske vrijednosti. GENCORK trenutno radi na projektima različitih veličina, posebno s hotelima, restoranima, uredima i privremenim arhitekturama (izložbe, štandovi itd.). Trenutni projekti tvrtke uključuju hotel Van der Valk u Belgiji, sjedište BNP Paribas u Lisabonu i sjedište Ubisofta u Parizu … i za stvaranje algoritama nadahnutih priroda, geometrijom i matematikom …


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

X
Naručiti Uzorke