Prirodno i zdravo – vježbajte jogu s plutom


Sad se možda pitate koja je veza između joge i pluta? Nije li jedan od njih sport, a drugi materijal? Što uopće mislite o tome? Evo rješenja: Jogu možete vježbati na materijalu od pluta – bio to pod od plute ili jastučić od plute. Zašto biste to uopće učinili Postoji nekoliko dobrih razloga za svakodnevnu jogu na takvom podu


Mekoća poda

Prije svega, plutani pod ili pod su vrlo mekani. Pomaže kad pogriješite u joga pozi i padnete na pod. Pod od plute smanjit će bolne posljedice pada i neće biti trajno oštećen. I dalje će se odbijati i opet pruža dobru platformu za vašu svakodnevnu vježbu joge. Ne riskirajte da slomite nogu ili ozlijedite koljeno na tradicionalnom tvrdom podu. Naravno, uvijek možete kupiti prostirku za vježbanje, ali čitav pod od pluta udobniji je – nećete biti ograničeni dometom prostirke – a osim toga nije toliko skup. To je zapravo jedna od najjeftinijih podnih obloga vani.


Atributi prigušivanja


Još jedna stvar kod plutanog poda ili valjanih pluta koja je korisna za vaše vježbanje jest ta da pluta ima prilično dobra svojstva zvučne izolacije. Ako se postavi na pod ili uza zid, potisnut će svu buku, dajući vam prostor za tihu i osamljenu meditaciju. Nijedan nasumični zvuk neće vas uznemiriti i nijedno vrištanje neće vas spriječiti da mirno izvodite svoju joga pozu. Nije li to sjajno? Zbog toga se ljepila od pluta ili zidovi od pluta koriste u učionici ili studiju za snimanje. Kao što možete zamisliti, na tim je mjestima puno buke koja utišava pluta.


Toplinska svojstva


Možete li pitati više o ovom plutanom materijalu? Zapravo da. Možda je pomalo nevjerojatno, ali ima puno dobrih svojstava. Osim što je mekan i tih, održava toplinu u sobi, čini je prilično toplom i štedi novac koji biste obično trošili na električno grijanje. Možda se pitate zašto vam treba topla soba za vježbanje. Ne bi li trebalo biti hladno jer se tijekom joge zagrijavate? Pa, upamtite, što se više znojite, više kalorija ćete izgubiti, a vaš će trening biti učinkovitiji uz manje napora. I nije dobro za tijelo da dobije toplotni šok ako se zagrijete u vrlo hladnoj sobi.


Kao što vidite, pluta zapravo ima puno koristi za vježbanje joge …


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

X
Naručiti Uzorke