Čep od plute – savršen protiv vlage


Vlaga je prokletstvo mnogih korisnika stanova i kuća. To je nesumnjivo glavni problem koji nije lako riješiti. Pretjerana vlaga s čestim podgrijavanjem prostorija ili lošom ventilacijom dovodi do pojave plijesni i gljivica koje su opasne po zdravlje.

Vlaga se često javlja u novoizgrađenim zgradama koje se nakon izgradnje nisu dovoljno osušile. Međutim, u postojećim stanovima loša toplinska izolacija zidova čest je razlog pojave plijesni. Što učiniti kako bi se izbjegla neželjena vlaga i njezine posljedice? Odaberite prirodni čep od pluta koji ima neobična svojstva zbog svoje specifične strukture.


Prednosti čepa od pluta


Pluta u svom sastavu sadrži tanine, a ne bjelančevine, pa nije sklona štetnom utjecaju vlage i, što je najvažnije, truljenju. Još jedna posebna značajka je niska higroskopnost – nema apsorpcije vodene pare. To je vrlo važna prednost koju treba uzeti u obzir prilikom odabira sirovine za naš zid ili strop.

Vlaga se obično taloži na slabo izoliranim područjima i privlači prašinu. S vremenom se na tim područjima stvara plijesan. U slučaju pluta, zahvaljujući spomenutoj higroskopnosti, takva situacija neće nastati – najniža među materijalima koji se koriste za izgradnju zidova. Uz to je antistatički materijal – ne privlači prašinu, zbog čega je idealan antialergijski materijal. Odabirom pluta sigurni smo da se na njegovoj površini neće pojaviti plijesan ili gljivica. Vrlo poželjna sirovina


Vrlo poželjna sirovina


Pluta u drugim zemljama vrlo je poželjna sirovina koja ne samo da sprječava plijesan ili gljivice, već je korisna i kada se pojavi ovaj problem. Nakon što se deformirani zidovi osuše, na njih se postavlja zidni plut. To je prava, prirodna prepreka miceliju. Pluta također može izolirati unutrašnjost soba od štetnog djelovanja tvari sadržanih u nekim građevinskim materijalima.

Zbog svoje neobične strukture i parametara, vadičep se koristi u mnogim kućanstvima i uredima i kao ukrasni proizvod i kao zaštita od buke, hladnoće ili vlage. Širok raspon boja i uzoraka omogućuje vam uređenje bilo koje sobe, što će se zasigurno pretvoriti u prirodan i ekološki dizajn.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

X
Naručiti Uzorke