Pluta u kuhinji – praktična podloga od pluta


Materijal plute je obnovljiv i izrađen je od kore hrasta plute. Ovaj prirodni proizvod može se osloboditi kore više puta. Danas postaje moderan i popularan izbor u našoj kuhinji. Boje, uzorci i značajke koji se nalaze u svakom pojedinom komadu pluta bit će jedinstveni.


Praktično kod kuće


Pluta je prirodni materijal koji se vrlo naširoko koristi u našim domovima. Netko možda misli da je staromodan ili zastario. To nije istina! Pluta je vrlo korisna u svakom domu jer je vodonepropusna i lagana. Jastuci od plute koriste se za tople ili hladne napitke kako bi zaštitili stolove u kuhinji. Mogu se izrađivati ​​u bilo kojoj veličini i obliku.

Podloga od plute ima toplinska svojstva i nema specifičan miris. Idealan je za kuhinjske uređaje ili čepove za vino – ne mijenja okus. Osim toga, jastučići od pluta ima vrijednost zvučne izolacije. Ljepljivi čepovi mogu se koristiti kao jastučići od plute ispod stolice ili stola kako bi se spriječilo trajno oštećenje poda.


Novi trendovi


Možete napraviti originalne i lijepe podmetače od plutene podloge. Vrlo je jednostavno i jeftino. Jastučići od pluti mogu biti lijep pribor na stolu ako ste spremni potrošiti neko vrijeme da izgledaju lijepo. Oni štite vaš namještaj od vlage i mrlja.

Uz to, personalizirani jastučići od plute mogu biti savršen poklon za Božić ili rođendan. Ovisi o našoj mašti i vremenu. U trgovini možete pronaći prekrasne dizajne ili ih sami izraditi.


Kako očistiti


Pluta je prirodno otporna na vodu, toplinu i plijesan. Ovaj se materijal lako čisti, ali ne zaboravite ograničiti izlaganje izravnoj sunčevoj svjetlosti kako biste izbjegli blijeđenje. Odmah obrišite izlive. Redovito biste trebali brisati površinu vlažnom krpom. Prostirke od plute treba pažljivo očistiti nakon svake upotrebe. Možete koristiti brusni papir za uklanjanje teških tragova s ​​prostirki od pluta. Uvijek temeljito osušite plutene podloge prije nego što ih spremite. Jastučići od plute vrlo su popularne značajke ukrašavanja stola, obično se koriste kao podmetači i podmetači. Zbog toga biste trebali znati što učiniti kada se pluta zaprlja.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

X
Naručiti Uzorke