Plutani čepovi za boce i još mnogo toga ..


Pluteni čepovi imaju praktičnu i dekorativnu funkciju. Najčešće se koriste za začepljivanje boca i spremnika u kojima se nalaze vina, likeri, medovina, ulja, masti, lijekovi i tekućine na bazi goriva.

Zbog raznolike upotrebe čepova možemo ih podijeliti na sljedeća područja: cilindrična, stožasta i ukrasna.


Napravljeno od prirodne plute (solidan)


Pluteni čepovi savršeni su pečat u staklenim spremnicima. Ova vrsta zatvarača, kada se koristi dulje vrijeme, potiče starenje vina i omogućuje njegovo plemenito odležavanje tijekom brojnih kemijskih i fizičkih procesa koji se odvijaju između komponenata vina. Nepropusnost čepa od pluta svojstvo je potrebno kako za pubertet, tako i za brzu potrošnju vina.

Zahvaljujući prirodnoj plutici, rok trajanja vina čuva se bez utjecaja na postojeću harmoniju između njegovih sastojaka. Za potrošača vina čep od prirodnog pluta značajka je kvalitete i bitan element rituala otvaranja i zatvaranja boce vina, što značajno pridonosi pozitivnoj ocjeni i ispravnoj diferencijaciji.


Novi trendovi


Ova vrsta čepa od pluta kombinacija je granula pluta s posebnim vezivom koje je odobreno za kontakt s hranom. Najčešće se koriste u spremnicima od keramike, stakla i plastike. Prednost aglomeriranog pluta je homogenost, relativno niska cijena, sposobnost podešavanja granularnosti i dimenzija. Colmatedcork čepovi su prirodni plutani čepovi čije su pore čvrsto ispunjene plutovitom prašinom dobivenom ispravljanjem prirodne plute. Čepovi stupaca izgledaju homogeno i imaju dobra mehanička svojstva.

Uz to, poboljšavaju izgled i nepropusnost čepa od pluta. Tehnički čepovi čine tijelo od aglomeriranog pluta velike gustoće s podloškama od prirodnog pluta zalijepljenim na jedan ili oba kraja. Održavaju odgovarajuću koncentraciju sumpor-dioksida SO2 u boci, sprječavaju prevremenu oksidaciju i sprečavaju stvaranje nepoželjnih mirisa.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

X
Naručiti Uzorke