Koja je kora hrasta plute i gdje se može koristiti?


Kora plute je prirodna, održiva, ekološki prihvatljiva i ekološki obnovljiva sirovina. Sirova pluta je čvrsti i djevičanski materijal koji dolazi izravno iz pluta.

Plemenit i sirov, netaknut industrijom. Najveća vrijednost hrasta plute je kora koja je pronašla veliku upotrebu u mnogim područjima.


Što je?


Nema drugog materijala, ni prirodnog ni umjetnog, sa svim svojstvima koja se odnose samo na sirovu plutu. Lagan, otporan na truljenje, netoksičan, dobre kompresije i ekspanzije, vatrootporan, nepropustan, mekan i uzgonski.

Uz ova izvanredna svojstva, kora plute također je održiv, obnovljiv i ekološki prihvatljiv prirodni resurs.

Kora plute se “uklanja” s hrastova plute u odgovarajućim intervalima bez oštećenja drveća i omogućuje da nova kora raste na njenom mjestu, tako da priroda ne bude oštećena, nijedno drveće nije srušeno ili uništeno, nije poremećena flora i fauna, a opet cijela industrija uspijeva od ove jedinstvene sirovine. Kore plute mogu se redovito sakupljati s jednog stabla – svakih 9 do 12 godina i ukupno do 12 puta.


Gdje se može koristiti?


Prirodne i čvrste plutene ploče od sirove kore hrasta plute originalni su, dizajnerski i 100% prirodni i ekološki proizvod. Kao i sve plutene ploče, osim svojih ukrasnih svojstava, one također poboljšavaju akustiku i povećavaju toplinsku izolaciju, što povećava udobnost korištenja prostora.

Idealno kao neobičan ukras za kuću, ured, restoran i trgovinu, kao i oprema za terarije i akvarije. Ploče od plute idealne su za prostorije izložene buci i nečistoći, poput soba, hodnika ili predvorja. Zidni plut je lagan i praktičan.

Možete ga koristiti i kao pribadaču, postavljati plakate i fotografije ili priložiti slike. Kora plute izvrstan je ukrasni element za terarij ili akvarij. To je skrovište za male stanovnike poput gmazova, vodozemaca ili riba i čini da se osjećate kao u svom prirodnom okruženju. Otporan je na vodu, prikladan je i lagan za rezanje, dok je potpuno siguran, tako da ne morate brinuti o zdravlju svojih malih prijatelja.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

X
Naručiti Uzorke